Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine

Postat de ala_oancea in Mancaruri cu carne
27 Noi 2009 | 11773 vizualizari
Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine

Iepurele a fost killerit de tati, transat de mami si a ajuns la mine congelat :)

Ingrediente

  • 1 iepure (de casa am avut eu)
  • Marinata:
  • 600 ml vin rosu
  • sare
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 5 catei de usturoi
  • Sos:
  • 2 cepe
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei rosu
  • sare, piper, boia
  • smantana
  • Galusti de paine:
  • 5 felii de paine
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2,3 linguri faina

Mod de preparare

Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora (depinde de cat de batran era iepurila).

Dupa ce carnea este fiarta, se scurge, se aseaza in tava, se stopeste cu putin ulei, se condimenteaza si se baga la cuptor pana se rumeneste frumos.

Legumele se scurg de o parte din zeama si se fac pasta cu blenderul.

Se pune o oala cu apa la fiert. Painea se taie cubulete si se prajeste in unt. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul, condimentele, faina si se formeaza galustii, mari cat o minge de tenis. Se pun in oala cu apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Se serveste friptura de iepure cu sosul de legume si cu galustile de paine. Se adauga smantana dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Postat de Constelatialeu

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Mai intai portionam cotletul, il batem bine. Apoi il dam prin faina. Separat spargem ouale,adaugam sare, piper, dupa gust, mustarul si patrunjelul tocat marunt. Omogenizam bine apoi trecem prin ou...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carnati

Postat de caroline

Musaca de cartofi cu carnati

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca .  Ceapa o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2009, 09:23
delicatesa!!! iepure chiar nu avem de unde lua..asa pofta imi e, demuuult...
la 27.11.2009, 09:31
arata foarte bine ce poze bune faci in ultima vreme oancea .
anca cum nu se gaseste iepure? eu nu mananc dar acum e sezonul ...ma mir ca nu se comercializeaza, pacat ca ti-as da eu, am un caine de vanatoare, prinde aproape zilnic cate unul(din pacate, dar nu-l pot tine numai in lesa).
la 27.11.2009, 09:39
Va multumesc Si mie imi era tare pofta. Nu mai mancasem cred de vreo 10 ani, daca nu si mai mult. Eu am noroc ca ai mei mai cresc iepuri, asa ca al meu era de casa, nu salbatic
la 27.11.2009, 09:56
in olanda se mananca iepure de Craciun...
in magazine nu am prea vazut nici eu, bine sunt in macelarii specializate daca cauti de cumparat tot timpul desigur, dar in luna decembrie se gasesc pur si simplu de cumparat la piata fiindca acum e sezonul, sunt salbatici (am intrebat) deci aceeasi care ii prinde cainele meu :-s, si foarte ieftini, se gasesc pulpe, si spinari....dar asta numai in luna asta , decembrie ca acum e sezonul pt ei.
la 27.11.2009, 10:12
Rivka, ezista iepure umflat cu pompa la hipermarket, dar costa mult, cat nu face...eu nu vreau d-ala, as vrea exact d-ala prins de catelul tau

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking