Impletituri aromate cu seminte

Postat de lia in Piine
26 Iul 2011 | 3748 vizualizari
Impletituri aromate  cu seminte

Cu un usor iz de usturoi si salvie, cu seminte din belsug… mananci si parca nu te mai saturi de aceste delicioase painici !

Ingrediente

  • 200ml apa
  • ½ lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 20g Frunze tocate de salvie
  • 1 lingurita granule usturoi
  • 500g faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  •   pt uns deasupra:  
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • Amestec de seminte: in;susan;floare si dovleac

Mod de preparare

Punem ingredientele in masina de paine, in ordinea enumerata,  setam programul pe framantat si dospit si dupa 90’  scoatem  aluatul pe masa de lucru.

Impartim aluatul in 12 bulgarasi, formam suluri pe care le impletim, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit si intre timp pornim cuptorul aragazului.

Batem oul cu laptele si cu o pensula ungem impletiturile. Presaram deasupra semintele si dam tava la copt pt 45’.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri aromate cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine cu cartofi si cascaval

Postat de merisor67

Paine cu cartofi si cascaval

Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit. Adaugam si sarea. Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se...

Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de cristinutanicolita

Chifle umplute

Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2011, 20:47
Mmmmmm,ce buuuuneee!!!
la 26.07.2011, 21:01
ce grozave
la 26.07.2011, 21:01
Splendide impletituri si ce aromate
la 26.07.2011, 22:49
prea apetisant admir si ma duc in treaba mea
la 27.07.2011, 00:03
o bunatate.....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking