Käsespätzle sau galuscute cu branza

Postat de danakarin in Paste
8 Feb 2012 | 27259 vizualizari
Käsespätzle sau galuscute cu branza

Käsespätzle sunt un soi de galuste cu branza, foarte popular in sudul Germaniei, in Austria si in Tirol.

Ingrediente

  • pentru 4 portii:
  • 5 oua
  • 400 g de faina
  • 50-100 ml de apa
  • sare
  • 50 g unt
  • 300 g de cascaval gen Emmentaler
  • un vas incapator pentru fiert
  • o presa de spätzle sau o sita cu ochiuri mari
  • o forma mai inalta pentru cuptor

Mod de preparare

Amestecam faina cu ouale, saram  si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp punem 2-3 litri de apa la fiert. Trecem aluatul prin sita , deasupa oalei cu apa clocotita, si fierbem galuscutele obtinute, pe rand, pana se ridica la suprafata, le scoatem si le asezam intr-o forma inalta, unsa cu unt, un strat de Spätzle, un strat de cascaval ras, din cand in cand putin unt, ultimul strat fiind cascaval. Dam al cuptor pentru 20 de minute. Putem presara frunza de patrunjel tocata marunt, sau ceapa prajita crocant. Servim cu o salata de rosii sau cu o salata verde.

Spätzle fara cascaval sunt o minunata garnitura la o tocanita de carne !

Daca ti-a placut reteta noastra "Käsespätzle sau galuscute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu resturi de friptura

Postat de ianculubita

Paste cu resturi de friptura

Rosiile pasate cu blenderul,se amesteca cu resturile de friptura iar cand s-a format un sos,se condimenteaza daca e cazul,se adauga busuioc uscat si se amesteca cu pastele fierte si scurse Se...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Postat de simona72

Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 10:24
arata tare bine
la 08.02.2012, 10:27
Hei, ce rapida ai fost ! Multzumesc!
la 08.02.2012, 10:31
pai vreau si eu o portie..de aia sunt rapida
la 08.02.2012, 10:45
pot sa dau mai multe like-uri? chiar interesanta reteta
la 08.02.2012, 10:49
Multzumesc Ina ! Merita sa incerci !

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking