"Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan

Postat de Mihaela11_jo in Vita
3 Dec 2010 | 7474 vizualizari
"Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata
  • 1 ceapa medie
  • 1 legatura de patrunjel
  • condimente de kofta(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • 2 cartofi 
  •  2 lamai
  • 4 linguri ulei ( pasta) de susan
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.

In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii. Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele . Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 35 de minute.

Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan , se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta. Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.

Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu fidea si muraturi asortate. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)

Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si...

Citeste continuarea

Tocanita de legume cu organe de vitel

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de legume cu organe de vitel

Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2010, 22:32
ma inviti si pe mine la masa?
la 03.12.2010, 22:35
Esti intotdeauna binevenita
la 03.12.2010, 22:37
Pur si simplu deliciiiiiios!!!!!
la 03.12.2010, 22:37
Iar decorul e de milioane
la 03.12.2010, 22:39
Multumesc Ruxy
E usor de preparat si aspectuoasa cand iti vin musafiri pe neasteptate

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking