Ingrediente
Aluat:
- 200 g faina
- 130 ml apa calda
- 8 g drojdie proaspata (1/4 cub )
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar (daca doriti mai dulce puteti pune mai mult)
- ulei pentru uns si prajit
Umplutura :
Mod de preparare
Se pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C).
Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine.
Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute.
Se unge un bol cu ulei si se aseaza aluatul.
Se lasa la loc cald 30 de minute.
Planul de lucru se unge bine cu ulei si se toarna aluatul peste el.
Intr-o tigaie, se pune ulei cam de 2 degete si se incinge uleiul.
Se ung mainile bine cu ulei si se rup bucatele din aluat de marimea unei palme si se aplatizeaza.
Se adauga umplutura si se acopera cu aluatul.
Se prajesc pana capata o culoare usor aurie.
Se scot pe un servetel, apoi se servesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza sarata ca la mama" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|