Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep

Postat de ctlina in Bauturi
21 Dec 2018 | 5296 vizualizari
Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep

Sahlab este o bautura traditionala servita in tarile arabe Este ' 'bautura de iarna' care-nlocuieste ceaiul si cafeaua. Este cunoscuta si sub numele de 'salep, 'saloop'... Ingredientul ei traditional este un praf din tulpină de salep, o orhidee sălbatică.  Aceasta pudra a devenit scumpa si rar de gasit de aceea este foarte des inlocuita cu amidon de porumb . https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/lapte-cald-cu-mirodenii-el-sahlab-salep.html

Ingrediente

  • 2 cani de lapte
  • 1 lingura de amidon de porumb Maïzena
  • 2 linguri rase de zahar de trestie (puneti dupa gust)
  • scortisoara
  • nuca de cocos rasa
  • fistic tocat marunt
  • 1 lingurita de apa de trandafiri sau de apa de portocali

Mod de preparare

Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte.

Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc.

 Adaugati zaharul si aduceti a fierbere.

 Reduceti focul si gatiti timp de 10 minute amestecand mereu.

Trebuie sa se-ngroase un pic.

 Luati de pe foc, adaugati apa de trandafiri si amestecati.

 Varsati laptele cald in cani si decorati cu scortisoara, nuca de cocos rasa si fistic maruntit.

 Fiti generosi !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Milkshake de zmeura

Postat de Adi_Caradeanu

Milkshake de zmeura

Spalati bine zmeura Introduceti ingredientele in blenderul Oster Reversible si selectati programul cocktail Turmati in pahar si decorati cu zmeura

Citeste continuarea

Zmeurata

Postat de Pungasa_Rogue

Zmeurata

Se spala zmeura, se amesteca cu zaharul si se pune intr-un borcan. Se infileteaza capacul, dar nu de tot. Se lasa asa la loc cald timp de 2-3 zile pana cand zmeura isi lasa suficienta zeama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2018, 09:42
la 21.12.2018, 09:53
la 21.12.2018, 10:42
la 21.12.2018, 10:49
la 21.12.2018, 11:03
Bun, bun...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking