Capsunata
Postat de rocsi_1612
Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5...
Citeste continuareaSahlab este o bautura traditionala servita in tarile arabe Este ' 'bautura de iarna' care-nlocuieste ceaiul si cafeaua. Este cunoscuta si sub numele de 'salep, 'saloop'... Ingredientul ei traditional este un praf din tulpină de salep, o orhidee sălbatică. Aceasta pudra a devenit scumpa si rar de gasit de aceea este foarte des inlocuita cu amidon de porumb . https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/lapte-cald-cu-mirodenii-el-sahlab-salep.html
Ingrediente
Mod de preparareAmestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc. Adaugati zaharul si aduceti a fierbere. Reduceti focul si gatiti timp de 10 minute amestecand mereu. Trebuie sa se-ngroase un pic. Luati de pe foc, adaugati apa de trandafiri si amestecati. Varsati laptele cald in cani si decorati cu scortisoara, nuca de cocos rasa si fistic maruntit. Fiti generosi ! Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|
Postat de rocsi_1612
Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5...
Citeste continuareaPostat de Adi_Caradeanu
Spalati bine zmeura P uneti zmeura intr-un bol, adaugati vodka si zbrobiti zmeura pana capata textura unui piure Umpleti paharul pe jumatate cu gheata ...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|