Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch

Postat de cris2711 in Dulciuri
30 Mai 2014 | 3135 vizualizari
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch

Cunoscut sub denumirea de Schneeeier,in Austria Schneenockerl mit Kanarimilch,in Polonia Zupa nic,in Ungaria Madartej.Acest desert este foarte apreciat in mai multe tari europene.

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 l lapte
  • 9 linguri zahar pudra
  • pastaie de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • putina sare

Mod de preparare

Intai se separa galbenusurile de albusuri.

Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra.

Galbenusurile se mixeaza  cu 7 linguri de zahar pudra.

Cand este laptele fierbinte,se formeaza cu lingura galuste sau bulgarasi de albus batut spuma.In lapte se adauga vanilia Bourbon.

Se aseaza bulgarasii  cu grija in lapte,cam trei ,patru,se lasa sa se umfle,apoi se scot cu o paleta.Se repeta procedura.

Se pun cu grija intr-un castron separat.

In laptele in care s-au fiert toti bulgarasii,se adauga crema de galbenus.

Se lasa la racit ,apoi se pun bulgarasii deasupra.

Se poate adauga si putina coaja de lamaie.

Se decoreaza cu nuci,alune sfaramate si prajite in tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Poale-n brau

Postat de Oana

Poale-n brau

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald. In castronul cu faina...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Postat de RuxyRux

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2014, 16:01
buna buna
la 30.05.2014, 16:09
la 30.05.2014, 16:12
Perfect
la 30.05.2014, 16:13
la 30.05.2014, 16:20
minunat

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking