Lasagne al forno

Postat de dedairis in Lasagna
11 Noi 2011 | 8193 vizualizari
Lasagne al forno

Ingrediente

  • - un pachet foi de lasagna
  • - 500 gr. carne tocata vita
  • - 2linguri  ulei de masline
  • - usturoi (2 -3 catei)
  • - o ceapa mare
  • - o cutie rosii decojite
  • - un morcov
  • - busuioc
  • - sare, piper
  • - parmezan ras
  • +
  • -  cca.50gr. unt
  • -  2 linguri faina
  • - 250 ml. lapte
  • - sare, piper

   

Mod de preparare

Intr-o tigaie pregatim continutul, astfel:

In uleiul de masline calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul ( tot marunt taiat). Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga carnea tocata. Se lasa la calit  pana capata o culoare albicioasa spre auriu rumen. Punem si morcovul ras pe razatoarea mica si rosiile taiate cubulete. Se mai fierbe un pic cu totul apoi stingem focul.

Dupa aceasta prima etapa pregatim si sosul Bechamel.  Tot intr-o craticioara, punem untul la topit. Adaugam toata faina, amestecand energic sa nu se arda, apoi usor usor stingem cu lapte. Spre final adaugam sare si piper dupa gust. Sosul trebuie sa fie usor lichid mai mult vascos, ca o budinca moale. De preferat sa fie amestecat cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

In tava pregatita cu putin ulei de masline, se aseaza strat de foi,apoi compozitie, apoi sos ,apoi iar compozitie si iar foi. Pe deasupra se unge iar cu sos si se pune parmezan din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne al forno" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna

Postat de AlexTeacher

Lasagna

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.  Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.  Adauga sare,...

Citeste continuarea

Lasagna cu spanac

Postat de Ina

Lasagna cu spanac

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2011, 15:54
buna buna
la 11.11.2011, 16:33
buna
la 11.11.2011, 17:40
la 11.11.2011, 18:11
imi place tare mult
la 11.11.2011, 19:09
am ajuns moarta de foame de la slujba, pot sa iau si eu o bucatica ??

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking