Ingrediente
- Cantitatile sunt de la un porc de cca 130 kg
- ficatul
- plamanul
- splina
- o bucata de slanina de la gusa
- matele groase ,nu cele crete,cele mai drepte
- sare
- piper
- cimbru
- 1 si 1/2 kg ceapa
Mod de preparare
Mai intai punem la fiert organele, intr-un tuci incapator, adaugam sare in apa in care fierb, nu foarte multa. Cand au fiert se lasa sa se raceasca bine, dupa ce au fost scoase din zeama in care au fiert, e recomandat de pe o zi pe alta. Zeama in care au fiert nu se arunca. Se dau organele la masina de tocat, sunca de la gusa se taie cubulete mici. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste, pana se inmoaie bine. O lasam sa se racoreasca putin si apoi o punem peste tocatura de organe si sunculita taiata cubulete. Se omogenizeaza, se condimenteaza.
Trecem la umplerea matelor, formand lebarul, legam la ambele capete sa nu iasa umplutura. Se pune tuciul cu zeama in care au fiert, pe foc, se pun bucatile de lebar la fiert. Se lasa pana cand incepe sa dea apa in clococ, se scot si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|