Lichiu cu nuca si rahat

Postat de timea in Dulciuri
3 Dec 2012 | 4143 vizualizari
Lichiu cu nuca si rahat

Lichiul acesta este marca mamei mele :). Nu lipseste niciodata de pe masa de Craciun si nu numai. Ne place in general lichiul, insa eu ador combinatia aceasta de nuca si rahat.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 250-270 ml lapte
  • 80 ml ulei sau unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 gr nuca macinata
  • rahat diverse culori
  • zahar pudra pt pudrat

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit, timp de 10 min.,  in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. 
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul. Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.

Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem fiecare foaie de aluat cu acesta smantana apoi presaram nuca si asezam rahatul taiat cubulete. (pentru a putea taia mai usor rahatul il dam prin zahar pudra).

Mai lasam la dospit 15-20 min, apoi dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 de minute. Lasam usor sa se raceasca pt a nu ne arde, apoi servim caldut. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert ciocolata de casa

Postat de CameliaComan

Desert ciocolata de casa

Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata...

Citeste continuarea

Chec cu cacao de post

Postat de rocsi_1612

Chec cu cacao de post

Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia si mixam la viteza mica pana ce zaharul se topeste. Incorporam faina treptat, pe care o cernem mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 16:33
ohooo ce bunatate, hmmmm mi-ai facut pofta
la 03.12.2012, 16:33
la 03.12.2012, 16:34
Zamfira si mie imi place f mult
la 03.12.2012, 16:34
Deyu
la 03.12.2012, 16:34
Nu am mâncat până acum, cel puţin nu în această formă. Nu ştiu, poate că e ca un cozonac "desfăşurat" Oricum, arată minunat

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking