Lichiu cu nuca si rahat

Postat de timea in Dulciuri
3 Dec 2012 | 4155 vizualizari
Lichiu cu nuca si rahat

Lichiul acesta este marca mamei mele :). Nu lipseste niciodata de pe masa de Craciun si nu numai. Ne place in general lichiul, insa eu ador combinatia aceasta de nuca si rahat.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 250-270 ml lapte
  • 80 ml ulei sau unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 gr nuca macinata
  • rahat diverse culori
  • zahar pudra pt pudrat

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit, timp de 10 min.,  in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. 
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul. Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.

Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem fiecare foaie de aluat cu acesta smantana apoi presaram nuca si asezam rahatul taiat cubulete. (pentru a putea taia mai usor rahatul il dam prin zahar pudra).

Mai lasam la dospit 15-20 min, apoi dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 de minute. Lasam usor sa se raceasca pt a nu ne arde, apoi servim caldut. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini boccelute cu branza si merisoare

Postat de mirela0911

Desert mini boccelute cu branza si merisoare

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia....

Citeste continuarea

Cosulete cu cirese și crema de branza

Postat de panacris

Cosulete cu cirese și crema de branza

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se întinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 16:33
ohooo ce bunatate, hmmmm mi-ai facut pofta
la 03.12.2012, 16:33
la 03.12.2012, 16:34
Zamfira si mie imi place f mult
la 03.12.2012, 16:34
Deyu
la 03.12.2012, 16:34
Nu am mâncat până acum, cel puţin nu în această formă. Nu ştiu, poate că e ca un cozonac "desfăşurat" Oricum, arată minunat

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking