Ingrediente
- 1 limba vita(1,300 kg.)
- 1 morcov mare
- 1 telina mica
- 2 ardei(1 galben,1 verde)
- 1 ceapa mare
- 3 rosii mari
- 8 ciuperci mari
- 200 ml.vin alb
- 1 cana supa in care a fiert limba
- o mana de masline
- 2 felii lamaie
- 1 lg.miere
- 4 lg.supa de gulas mammita
- 2 cuburi concentrat de vita
- 7-8 catei de usturoi
Mod de preparare
Am spalat bine limba si am pus-o la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin,cam 2 ore,dupa care am lasat-o putin la racit,am curatat pielea groasa de pe ea si am taiat-o in felii de 1 cm.
Ceapa am taiat-o marunt,morcovul rondele,telina cubulete,ciupercile julien,rosiile cubulete,ardei julien.
Intr-o cratita am pus 5-6 lg.ulei si am calit feliile de limba,usor dupa care le-am scos,am pus in ulei morcovul,telina si ceapa pe care le-am calit putin,dupa care am adaugat ciupercile iar cand a scazut apa lasata,am adaugat ardeii.Am mai calit ceva timp(putin)dupa care am pus limba,rosiile,paharul de vin,cana de zeama de limba,cuburile de vita,mana de masline,2 felii de lamaie,lg.de miere si am introdus cratita in cuptorul incalzit,unde am lasat-o 1 ora la foc mic.Cand limba s-a fiert bine si zeama a mai scazut,am adaugat cele 4 lg.de supa de gulas dizolvate cu 100 ml.zeama de limba si usturoiul zdrobit.Am mai lasat in cuptor mancarica cca.15 min.dupa care ....
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita aromata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|