Ingrediente
- 300 g linte
- 2 linguri cu unt
- 2 cepe
- 2 linguri legume uscate ( de la SanoVita )
- 2-3 cani cu apa
- 200 g carnati de bere
- 130 g ciolan afumat dezosat
- un borcan rosii in bulion
- sare
- patrunjel verde
- piper
Mod de preparare
Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de apa clocotita.
Adaugam rosiile in bulion si lasam sa dea 2-3 clocote. Potrivim de sare si piper, apoi transferam totul intr-un alt vas termorezistent, pe care o vom pune la cuptor. Asezam in vas carnatii de bere si bucatile prajite de ciolan afumat . Dam la cuptor pentru cca 30 minute, pana ce lintea se inmoaie complet. Servim fierbinte, cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu carnati de bere si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|