Ingrediente
- Falafel:
- o cutie de fasole mixta
- o cutie de naut
- coaja de la o lamaie
- o legatura de patrunjel/coriandru
- 2 linguri sos dulce-picant de chilli
- 2 linguri faina
- praf de ienibahar si scortisoara
- sare si piper
- Salsa de rosii:
- 2 rosii
- suc de la 2 lime
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri sos dulce-picant de chilli
- o legatura patrunjel/coriandru
- sare, piper
- Lipii
- Umplutura:
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde/galben
- o ceapa rosie
- 200 gr branza de vaci
- 2 linguri sos dulce-picant de chilli
Mod de preparare
Se prepara foarte repede si usor.
Pentru falafel, se amesteca in robot toate ingredientele, pana se obtine o pasta. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de falafel. Se incinge o tigaie neaderenta si se unge cu foarte putin ulei. Se prajeste falafelul pe ambele parti, apasand putin pe fiecare parte sa se aplatizeze.
Cat timp se frige falafelul se prepara salsa de rosii. Se mixeaza toate ingredientele in robot pana se obtine o crema fina.
Legumele, ardeiul si ceapa rosie se spala si se taie cuburi si se frig intr-o tigaie grill.
Branza de vaci se pune intr-un bol si se toarna 2 linguri de sos de chilli deasupra.
Se servesc lipiile incalzite usor in tigaie sau in cuptorul cu microunde, umplute cu falafel, legume la grill, branza de vaci si salsa de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu falafel si salsa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|