Ingrediente
- 500 g fasole verde
- 2 pulpe de pui
- 3 roşii potrivite
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei kapia verde
- 1 ardei kapia roşu
- 1 linguriţă Maggi, secretul gustului de găină
- ½ linguriţă sare
- Piper proaspăt măcinat
- 1 linguriţă boia dulce
- 4 linguri ulei de floarea soarelui, Floriol
- 1 legatură pătrunjel
- 1 crengută cimbru
Mod de preparare
Se curăţă toate legumele şi se spală cu apă rece. Carnea de pui se spală, se usucă şi se prăjeşte pe amândouă părtile în câteva linguri de ulei. Se scoate carnea prăjită într-o farfurie şi în uleiul rămas se căleşte ceapa tocată mărunt, ardeii kapia tăiaţi cubuleţe, usturoiul tăiat mărunt, roşiile tăiate cubuleţe şi boiaua dulce. Se lasă să dea câteva clocote şi se adaugă fasolea verde, secretul gustului, sare şi piper după gust, se amestecă bine toate ingredientele, se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă carnea de pui. Se pune apă cât să acopere toată compoziţia, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic până când fasolea este fiartă. Se opreşte focul, se presară pătrunjel verde proaspăt tocat, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă 10 minute, ca să se întrepătrundă aromele. Se serveşte caldă cu salată de roşii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole verde cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|