Ingrediente
- .750g carne stroganoff
- .750 g mazare
- .3-4 fire ceapa verde
- .1-2 morcovi
- .o lingurita de zahar
- .4-5 linguri de bulion
- .1 legatura de marar
- .ulei
- .sare,piper
Mod de preparare
Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.
Separat, intr-o tigaie se soteaza in ulei ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare.Cand carnea este aproape fiarta se scoate cu ajutorul unei palete si se pune in tigaia in care am sotat ceapa si morcovul.Se amesteca bine si se lasa sa se inabuse toate timp de cateva minute.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Acest amestec se trece intr-o cratita in care mai adaugam o cana de apa si mazarea.Cand totul este bine facut se adauga zaharul dizolvat in bulion , o parte din marar si se mai lasa la foc circa 5- 10 min.Se da jos de pe foc si se aromeaza cu mult marar.Se serveste calda alaturi de cartofi prajiti sau alta garnitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu stroganoff de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|