Mancarica de mazare acrisoara

Postat de retetepersane in Pui
3 Mar 2011 | 10337 vizualizari
Mancarica de mazare acrisoara

Aceasta reteta este delicioasa, putin diferita de mancarea de mazare cu care suntem obisnuiti noi romanii care este dulceaga. Datorita lamailor uscate, mancarea capata gust acrisor si o aroma deosebita

Ingrediente

  • Mazare congelata , aproximativ 800 g
  • Un piept de pui taiat bucatele
  • 2 cepe rase
  • 1 morcov ras
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 2 lingurite de turmeric
  • 3-4 lamai uscate sau zeama de lamaie
  • sare
  • putin ulei pentru gatit

Mod de preparare

Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa si morcovul.

Adaugati turmericul, amestecati, apoi puneti si carnea de pui.

Adaugati apa calda si lamaile uscate (sparte cu un ciocan sau un facalet) si lasati sa fiarba.

Dupa ce a fiert carnea de pui, adaugati pasta de tomate si  mazarea si lasati-o si pe aceasta sa fiarba.

Cand mancarea este fiarta, trebuie sa aiba un gust acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Postat de mihaelar63

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala.  Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de privatelaura

Ciulama de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei  masline si se rumenesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2011, 09:23
interesant
la 03.03.2011, 09:42
la 03.03.2011, 09:50
tare bine arata..eu nu prea sunt cu mazarea dar tre sa incerc si eu zilele astea..
la 03.03.2011, 10:22
buna
la 03.03.2011, 10:44

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking