Ingrediente
- 1/2 kg frunze de nalba( l. araba:mlukhieh, nume stiintific: corchorus olitorium)
- 4 piepturi de pui( sau un pui intreg)
- 1 ceapa de marime medie taiata marunt
- 7-8 catei de usturoi taiat marunt
- 1 lingura de coriandru verde taiat marunt
- 3 rosii de marime medie
- 1 ardei iute taiat marunt( optional)
- 3 linguri de ulei de porumb pentru calit usturoiul si coriandrul verde
- 3-4 linguri de ulei de masline pentru pui
- 1/2 ligurita condiment mixt macinat( All spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin)
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat dupa gust
- 1,5 litrii de apa
- sucul de la o lamaie( optional)
- ketchup
- 2 fire de rozmarin
Mod de preparare
Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate putin) si condimentele intr-o cratita de fiert sub presiune 30 de minute.
Cand puiul este fiert se scoate intr-un vas termorezistent, se asezoneaza cu ketchup, se sareaza si pipereaza, se stropeste cu putin ulei de masline si se pune la cuptor cu putin din supa in care a fiert si 2 fire de rozmarin. Se lasa la cuptor pana se roseste bine.
Frunzele de mlukhieh se spala, se usuca pe un prosop de bucatarie, apoi se taie marunt( manual sau cu ajutorul unui mixer). Rosiile se scot din supa, se decojesc si se readauga impreuna cu frunzele de mlukhieh taiate marunt. Se fierb bine pana supa scade( trebuie sa aiba un aspect mucilaginous).
La ultimele clocote se adauga usturoiul calit in ulei cu coriandrul verde. Se serveste cu garnitura de orez simplu si muraturi asortate. Optional se poate adauga in farfurie suc de lamaie sau ardei iute verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Mlukhieh"-Supa de iuta cu pui-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|