Ingrediente
- 50 gr unt
- 240 gr ciocolata neagra 70 sau 75%( Jamie precizeaza 300 gr)
- 150 gr zahar brun
- 4 oua
- vanilie
- 50 gr faina
- un praf de sare
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, apoi se lasa vasul deoparte sa se raceasca usor.
Se ung formele cu unt( daca aveti si doriti sa le faceti in cupe individuale, folositi-le pe cele ceramice de sufleu). Eu am avut forme de silicon.
Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand si se amesteca bine dupa fiecare, apoi faina si praful de sare. Turnam ciocolata si mixam usor pana se omogenizeaza complet.
Punem in forme compozitia si le introducem in cuptor.
Daca dorim sa fie moi prajiturile le lasam cca 8 minute la cuptor, daca le dorim sa arate ca in imagine le lasam inca 6 minute.
In oricare varianta am alege sa le preparam prajiturelele sunt delicioase :)
Multumesc Jamie :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|