Muffin cu ciuperci si prosciutto

Postat de yoli86 in Aperitive / Garnituri
10 Noi 2014 | 3030 vizualizari
Muffin cu ciuperci si prosciutto

Buna,dragii mei bucatarasi! Aceasta reteta simpla este perfecta pt aperitiv sau pt pachetul celor mici,se pot manca si la pranz/cina,insotite de felii de cascaval sau branza si legume proaspete,

Ingrediente

  • 200 g ciuperci (in ulei)
  • 300 g faina
  • 150 g parmezan/cascaval ras
  • 150 g prosciutto/sunca presata
  • 150 ml lapte
  • 15 g praf de copt
  • 100 ml ulei floarea soarelui patrunjel
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Punem intr-un vas 4 oua,zbatele impreuna cu laptele si uleiul de floarea soarelui,adaugati si patrunjelul bine maruntit.

Intr-un vas mai mare amestecam faina cu praful de copt si adaugam compozitia de ou,lapte si ulei si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Adauga parmezanul/cascavalul ras si prosciutto/sunca presata, taiata cubulete si amestecam...,se adauga ciupercile(daca folositi in ulei cum am folosit eu trebuie sa le clatiti bine inainte de a le adauga in compozitie) si amestecam cu grija ca sa nu se sfarame.

Sarati si piperati ,dupa gust si amestecati.

Puneti compozitia in formele de muffin tapetate cu unt si faina sau cu hartiute si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pt 30-35 min in functie de cuptorul care il aveti.

SPOR LA GATIT,BUCATARASII MEI!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffin cu ciuperci si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bulz dacic

Postat de rocsi_1612

Bulz dacic

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O...

Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de Valclaudia

Dovlecei pane

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il feliem subtire. Punem sare peste feliile de dovlecel si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, o jumatate de ora. Ouale se mixeaza cu faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 14:18
Dupa o dimineata nebuna si o lupta grea cu internetul,...in sfarsit am incarcat o reteta.ASA CA VA ZIC "BUNA ZIUA" SI INCERCATI-MI RETETA PT CA ESTE FOARTE DELICIOASA.
la 10.11.2014, 16:16
Ai facut o gustare excelenta,care poate fi luata si la pachet!
la 10.11.2014, 16:20
foarte bune trebuie sa fie
la 10.11.2014, 16:23
cand zice asta o persoana ca d-voastra ,e un adevarat compliment.multumesc,aperitivul acesta e potrivit pt orice moment al zilei(sotul meu a mancat 2 mufffin si dimineata )...)
la 10.11.2014, 16:29
anca ,ti le recomand,noi le-am mancat o parte seara si au mai ramas si a 2 zi si pot spune ca a 2 zi erau mult mai bune ))

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking