Muffin cu ciuperci si prosciutto

Postat de yoli86 in Aperitive / Garnituri
10 Noi 2014 | 3034 vizualizari
Muffin cu ciuperci si prosciutto

Buna,dragii mei bucatarasi! Aceasta reteta simpla este perfecta pt aperitiv sau pt pachetul celor mici,se pot manca si la pranz/cina,insotite de felii de cascaval sau branza si legume proaspete,

Ingrediente

  • 200 g ciuperci (in ulei)
  • 300 g faina
  • 150 g parmezan/cascaval ras
  • 150 g prosciutto/sunca presata
  • 150 ml lapte
  • 15 g praf de copt
  • 100 ml ulei floarea soarelui patrunjel
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Punem intr-un vas 4 oua,zbatele impreuna cu laptele si uleiul de floarea soarelui,adaugati si patrunjelul bine maruntit.

Intr-un vas mai mare amestecam faina cu praful de copt si adaugam compozitia de ou,lapte si ulei si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Adauga parmezanul/cascavalul ras si prosciutto/sunca presata, taiata cubulete si amestecam...,se adauga ciupercile(daca folositi in ulei cum am folosit eu trebuie sa le clatiti bine inainte de a le adauga in compozitie) si amestecam cu grija ca sa nu se sfarame.

Sarati si piperati ,dupa gust si amestecati.

Puneti compozitia in formele de muffin tapetate cu unt si faina sau cu hartiute si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pt 30-35 min in functie de cuptorul care il aveti.

SPOR LA GATIT,BUCATARASII MEI!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffin cu ciuperci si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mic dejun cu oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mic dejun cu oua si mozzarella

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....

Citeste continuarea

Reteta de pateuri cu branza

Postat de privatelaura

Reteta de pateuri cu branza

Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza: Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile. Intr-un vas, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 14:18
Dupa o dimineata nebuna si o lupta grea cu internetul,...in sfarsit am incarcat o reteta.ASA CA VA ZIC "BUNA ZIUA" SI INCERCATI-MI RETETA PT CA ESTE FOARTE DELICIOASA.
la 10.11.2014, 16:16
Ai facut o gustare excelenta,care poate fi luata si la pachet!
la 10.11.2014, 16:20
foarte bune trebuie sa fie
la 10.11.2014, 16:23
cand zice asta o persoana ca d-voastra ,e un adevarat compliment.multumesc,aperitivul acesta e potrivit pt orice moment al zilei(sotul meu a mancat 2 mufffin si dimineata )...)
la 10.11.2014, 16:29
anca ,ti le recomand,noi le-am mancat o parte seara si au mai ramas si a 2 zi si pot spune ca a 2 zi erau mult mai bune ))

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking