Musaca de vinete

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
31 Aug 2014 | 7697 vizualizari
Musaca de vinete

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • 1 ceapa
  • pasta de legume
  • 300 gr carne tocata de porc amestecata cu vita
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr
  • pasta de paprika, oregano,dafin
  • ulei de masline, sare, piper, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui
  • 1 cana pasta de rosii
  • 1 cana rosii in conserva tocate
  • putin zahar
  • sos piri piri
  • sos bechamel (1 cana)
  • parmezan ras

Mod de preparare

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa. 

- Apoi le scoatem pe un servetel absorbant si le prajim in tigaie, stropind doar cu putin ulei din cand in cand.Intoarcem pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta. 

- Facem sosul : tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline.Adaugam 2 linguri de concentrat de legume (eu am facut din morcov, praz, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei de masline, sare ) . Apoi adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti. Adaugam carnea tocata si amestecam . Adaugam sare, piper, boia, pasta de ardei rosu si turnam vinul alb. Lasam sa scada  vinul. Adaugam o foaie de dafin si oregano uscat. Apoi turnam pasta de rosii si rosiile din conserva tocate. Cubul knorr il diluam cu 1 cana apa fierbinte si il ruenam peste carne. Lasam sa fiarba la foc mediu cca 30-40 minute, pana se leaga un sos mai gros. Gustam si daca e mai acid adaugam 1 lingura zahar. Punem sos picant sau taiem +utin ardei iute. Depinde de preferinte. Eu am folosit putin praf de demiglase de carne (concentrat pentru sosuri) Ideea e sa iasa un sos bine legat, mai gros. LAsma sa se raceasca putin. 

- Intr.un vas termorezistent asezam un strat de vinete (mai gros) , turnam din sosul de carne , razuim parmezan si punem cateva linguri de sos bechamel . Apoi punem iar un strat de vinete, turnam sosul de carne si apoi ultimul strat de vinete deasupra. Ungem cu putin bechamel si razuim parmezan. 

- Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pt cca 30 minute. Cand se rumeneste stingem cuptorul. Lasam sa se odihneasca putin si sa se raceasca putin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Mai intai taiem vinetele rondele si le presaram cu sare, le lasam cca. 20 min , apoi le stergem cu un servetel. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam amestecul de morcov, ardei rosu si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 16:50
la 31.08.2014, 16:52
delicioasa
la 31.08.2014, 16:54
la 31.08.2014, 17:02
Bună
la 31.08.2014, 17:08
De sezon!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking