Ingrediente
- Ce ne trebuie pentru carne:
- 450 gr. muschi de porc;
- sare;
- boabe de coriandru;
- piper boabe alb, verde si rosu;
- ulei;
- cimbru
- Ce ne trebuie pentru garnitura:
- 1 kg. cartofi;
- 1/2 kg. morcovi
- 75 gr. unt;
- 100 ml. lapte
- 200 gr. ciuperci champignon mici
Mod de preparare
Cum preparam:
Intr-un mojar zdrobim condimentele impreuna cu sarea. Ungem muschiuletul spalat si uscat cu putin ulei. Il presaram cu condimentele pisate pana ce il acoperim cu o crusta uniforma.
In cuptorul incins, frigem muschiul la gratar sau in tava, la foc mic, aproximativ o ora, intorcandu-l periodic.
Cum preparam garnitura:
Curatam si spalam legumele. Fierbem cartofii taiati cubulete in apa usor sarata cu 5 gr. de unt. Pasam cartofii si ii amestecam cu 50 ml lapte si 20 gr. unt. Procedam la fel si cu morcovii.
In untul ramas, calim ciuperculete taiate felii.
Taiem muschiuletul felii si il asezam pe farfurie. Alaturi, cu ajutorul unui inel detasabil, aranjam un strat de piure de cartofi, unul de morcovi si apoi un ultim strat de piure de cartofi. Punem deasupra cateva ciupercute calite si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu garnitura bicolora" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|