Naut prajit

Postat de Mama_Lizica in Aperitive / Garnituri
10 Feb 2010 | 27819 vizualizari
Naut prajit

Nautul e foarte satios, e un bun digestiv si poate fi folosit sub multe forme, de la ciorbe, la pasta humus (cu ulei de susan) sau prajit si condimentat.

Ingrediente

  • 500 g naut uscat (sau doua conserve de naut fiert)
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare, piper, usturoi granulat, boia dulce sau iute, busuioc, marar

Mod de preparare

Daca ai naut uscat, il lasi la inmuiat cam 24 de ore cu 2-3 frunze de busuioc si nu mai e nevoie sa il fierbi, sau il lasi doar o noapte si il mai fierbi cam 30 minute.

Daca e la conserva, scurgi zeama si pui nautul intr-un castron cu servetele, ca sa se zvante putin. Pui uleiul la incins si pui boabele de naut intr-un singur strat. Din cand in cand, agiti putin tigaia, sa se intoarca boabele. Lasi pana se rumenesc, caz in care vor avea o crusta, iar interiorul va fi moale, sau pana devin usor maronii si vor fi crocante.

La cantitatea asta, ies cam 3-4 tigai.

Il pui in castron, adaugi condimentele si amesteci cu o lingura. Merg de minune la o seara de film cu prietenii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut prajit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras

Falafel cu salata tabouleh

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Falafel de post

Postat de rocsi_1612

Falafel de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2010, 13:37
interesant,ingenios..felicitari!
la 10.02.2010, 13:56
mmmm....am vazut o reteta asemanatoare la o emisiune pe un canal tv culinar....si mi-a ramas in minte, dar n-am reusit sa o prepar pana acum....dar o sa incerc cu siguranta.....cred ca e delicios si crocant....
la 11.02.2010, 23:14
unde ai fost pana acum Lizica?eu ti-am simtit lipsa;ai stat multisor sa prajesti nautul!
la 24.02.2010, 19:05
am gasit si eu naut in sfarsit si acum ma apuc sa il prajesc..... de-abia astept sa vad cum e ca mi-a plouat in gura de cand l-am vazut prima data.....si de naut vorbeam, nu de altceva....
la 25.02.2010, 11:56
Bravo Madi, sa ne zici cum ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking