Șnițel din soia - rețetă de post

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
2 Dec 2012 | 4903 vizualizari
Șnițel din soia - rețetă de post

Curiozitatea a învins. Pentru că toată lumea vorbește de acest preparat minunat care înlocuiește carnea cu succes, am decis să încerc și eu. Vă spun că am fost surprinsă în mod păcut și sigur o să mai fac.

Ingrediente

  • 6 buc soia,
  • 1 foaie dafin,
  • 1/2 linguriță piper boabe,
  • sare,
  • 3 linguri pesmet,
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Se pun bucățile de soia în apă rece cu sare la fiert. În apă adăugăm o foaie de dafin și boabe de piper. Se fierb 10 minute și se lasă la răcit în apa în care au fiert. Se scot din apă și se lasă la scurs. Dăm bucățile de soia prin pesmet și le prăjim în ulei încins pe ambele părți. Servim cu cartofi prăjiți sau piure. Pentru că am decis să fac piure, am pasat cartofii și am adăugat puțină margarină (în loc de unt) și puțin ulei fierbinte (în loc de lapte).

Poftă bună!

PS: În pesmet se poate adăuga puțin praf de usturoi, ghimbir, coriandru sau condimentele preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițel din soia - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de mazare de post

Postat de AlexTeacher

Mancare de mazare de post

Pune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele –...

Citeste continuarea

Spaghete fara gluten cu legume

Postat de timea

Spaghete fara gluten cu legume

Pastele le punem la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj iar dupa ce s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un wok incins in care am pus putin ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2012, 18:57
sanatos si bun
la 02.12.2012, 19:04
Şi noi folosim în post. Nu facm abuz, căci nu trebuie musai să înlocuim carnea în post (în sensul că nu trebuie să mâncăm soia cu gândul la carne), dar uneori e de folos. Plus că-i bună la gust
la 02.12.2012, 19:04
imi plac snitelele din soia
la 02.12.2012, 19:05
la 02.12.2012, 19:09
arata atat de tentant ca nu poti sa faci mofturi

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking