Norisori pufosi

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
20 Ian 2013 | 4466 vizualizari
Norisori pufosi

De fapt este banalul ''lapte de pasare''.Mereu m-am intrebat de ce ii zice asa,ca pasarea nu face lapte...dar norisorii sunt pufosi,stiu eu... PS.Cu siguranta imi place mai mult sa fac fotografii decat sa stau sa explic retetele...

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 1 plic de finess-burbon vanilla
  • un praf sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 200 g zahar,ca la bezea.Separat galbenusurile se freaca cu 100 g de zahar si vailia.laptele se pune intr-o craticioara pe foc,sa fie cald,in el punem bulgarasii de bezea sa fiarba,dureaza cca 2-3 min,ii intoarcem de pe o parte pe alta,ii scoatem cu o spumiera pe un patou mai adanc.Urmam procedura asta pana terminam bezeaua.Tragem laptele de pe foc si adaugam galbenusurile frecate ,amestecand bine sa nu se taie,le mai dam la foc cca 3-4 min,sa se ingroase putin.Se toarna peste bulgarasii de bezea.Se servesc si calzi si reci,in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Norisori pufosi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)

Intr-un vas incapator punem faina. Separat dizolvam grojdia uscata in 250 de ml de apa (din totalul de 500 ml) si turnam lichidul peste faina. Incepem sa amestem bine si turnam si restul de 250...

Citeste continuarea

Foietaj cu crema banane si nutella

Postat de caroline

Foietaj cu crema banane si nutella

Mai intai avem nevoie de banane bine coapte. Le decojim si le feliem rondele subtiri . Le asezam pe o tava si dam la congelator . Eu le-am tinut pana seara .  Foietajul il scoatem din timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 14:16
imi place!
la 20.01.2013, 14:32
la 20.01.2013, 14:35
place
la 20.01.2013, 14:42
Deliciosi norisori
sunt de acord cu scrisul retetei,dar trebuie sa platim un pret ca ne tolereaza pe site ))
la 20.01.2013, 14:47
Offffffffff,mare belea,dar ma straduiesc...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking