Nuca prajita si sarata

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
16 Mar 2013 | 7453 vizualizari
Nuca prajita si sarata

Probabil vi se pare ceva extrem de simplu, care nu necesita o reteta sau explicatii. Eu m-am gandit sa le arat celor care sunt incepatori in ale gatitului cum se poate face o gustare rapida, crocanta, delicioasa si sanatoasa. Merg de minune cu un pahar cu bere ;)

Ingrediente

  •  miez de nuca (cat doriti) - recomand sa cumparati nuci in coaja pe care sa le spargeti acasa;
  •  putina apa;
  •  sare

Mod de preparare

Spargem nucile, scoateti miezul cu grija si il lasati asa cum e, bucati mari.

Incingeti o tigaie de teflon, puneti nucile, stropiti cu putina apa (cat sa se lipeasca sarea de ele), presarati sare.

Miscati tigaia si rasuciti nucile pe toate partile, 5-10 minute pana se rumensc, fiind foarte atenti sa nu se arda.

Le puneti intr-un bol, luati un pahar cu bere si mergeti in fata televizorului sa le papati.  Evident, se pot manca oriunde doriti dumneavoastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca prajita si sarata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac de post cu rahat si stafide

Postat de Valclaudia

Desert cozonac de post cu rahat si stafide

Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele. Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul...

Citeste continuarea

Pate din linte rosie

Postat de rocsi_1612

Pate din linte rosie

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2013, 07:56
Foarte rar mănânc nucă, nu ştiu de ce, că în copilărie mâncam foarte multă. Aşa că nu cer, doar apreciez
la 16.03.2013, 08:02
la 16.03.2013, 08:06
Eu mananc foarte des nuci prajite dar fara sare ca n-am voie din cauza tensiunii.
la 16.03.2013, 08:07
Dragii mei...
la 16.03.2013, 08:10

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking