Orez basmati cu costita de porc la tigaie

Postat de horia in Mancaruri cu carne
7 Iul 2011 | 8654 vizualizari
Orez basmati cu costita de porc la tigaie

Astazi va prezint un orez si costita de porc ,fripta in tigaie.Am sa insist mai mult asupra orezului,pentru ca toti stim cum sa facem carne prajita.In opinia mea cel mai gustos orez este basmati,produs in india.Daca nu gasiti asa ceva,poate fi de oriunde.

Ingrediente

  • 1kg. costita de porc proaspata sau afumata
  • o cana cu orez basmati
  • ulei de masline 200-250ml.
  • delikat cu gust de legume
  • ardei italian sau gogosar
  • o ceapa sau dupa gust doua
  • verdeata pentru ornat,numai daca doriti s-o faceti.
  • si evident multa,multa pasiune,mult suflet!

Mod de preparare

Cum se prepara orezul:

(aceasta reteta o stiu de la un prieten din guineea ecuatoriala)

Masurile pe care le folosesc de obicei ,sunt paharul sau cana.Azi am folosit o cana.deci la o cana rasa de orez,se pun doua cani (cu aceeasi cana) si un sfert de apa la fiert,cu putina sare,delikat dupa gust,ardei taiati marunt,o ceapa sau doua si condimentele pe care le doriti.se lasa sa apa la fiert cu zarzavaturile,delikatul si condimentele pana da in clocot.in momentul cand a inceput sa fiarba ,punem cca.50-100ml. ulei de masline,mestecand continuu,2-3 min,apoi rasturnam orezul (spalat prin doua ape reci),mestecand inca 2 min.lasam focul la 80-90 grade,acoperim cratita cu un capac si 30-40 min nu mai umblam la ea.dupa 40 min. max,cand ridicam capacul,orezul trebuie sa fie fiert si nelipit intre el.boabele trebuie sa fie "libere",iar cand il luam pe fulculita,sa cada precum ar fi nefiert,uscat,bob cu bob.in imaginile de mai jos puteti vedea cum ar trebui sa fie,cu toate ca nu mi-a reusit 100%.se poate face si la cuptor intr-un vas de lut.imi pare rau ca nu puteti gusta (prin ecranul calculatorului).va garantez ca este un deliciu.

Costita se spala,se condimenteaza,apoi se pune la prajit in putin ulei de masline la foc mic.se poate folosi orice fel de carne.indicat este sa mancati orezul gol.un deliciuuuuuu!

VA DORESC POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati cu costita de porc la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Postat de doralinda72

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii

Postat de cristeena20

Ardei umpluti cu sos de rosii

- Ardeii se spala si se scobesc de cotor. - Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 18:44
cu toate ca nu pot gusta prin monitor, te cred pe cuvant ca e foarte bun
la 07.07.2011, 19:47
ai dreptate ,orezul Basmati este cel mai bun, dar si cel mai pretentios daca nu stii cum sa-l fierbi risti ori pietricele ori boabe sfaramate ,ti-a iesit bine
la 07.07.2011, 19:50
Vai, ce-mi place cum gatesti Si ce frumos arata totul
la 07.07.2011, 20:08
mie cel mai mult imi place cel salbatic da merge si asta glumesc....orezul ....cea mai buna garnitura ptr mine pap tot
la 07.07.2011, 20:27
mai ce frumosi aranjezi totul...cea de langa tine e o norocoasa daca ii prepari si ii asezi astfel mancarea

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking