Orez bogat

Postat de adriana_bobu in Mancaruri de post
16 Oct 2010 | 4601 vizualizari
Orez bogat

Este un pilaf bun si sanatos si se face foarte repede.

Ingrediente

  • 1/2Kg orez
  • o ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • o telina radacina (mica)
  • un gogosar mare
  • 3 linguri ulei, un cub de unt
  • o lingura vegeta
  • 1/2 Kg spanac
  • cateva ciupercute....sau opintici

Mod de preparare

Se toaca ceapa si prazul, se dau telina si morcovii prin razatoarea mare, se taie gogosarul felii subtiri si apoi se pun toate in tigaie si se trag in ulei in care adaugam si orezul bine spalat si ciupercutele. Separat se opareste spanacul si se adauga peste orez .Se transfera toate intr-un ceaun uns cu unt , se adauga 2 cani apa si vegeta si se da la cuptor neacoperit. Dupa aproximativ 1/2 ora se acopera cu un capac si se opreste focul, lasandu-se pilaful in cuptor pentru inca 15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez bogat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pateuri cu spanac

Postat de Irina

Pateuri cu spanac

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat. Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt. Intr-un...

Citeste continuarea

Tocana cu bureti vineciori la tuci

Postat de Constelatialeu

Tocana cu bureti vineciori la tuci

Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari. Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt. Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2010, 23:52
Prima,deci primesc o portie?
la 17.10.2010, 10:49
chiar dubla....
la 18.10.2010, 19:46
si eu vreau o portioara

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking