Ingrediente
- 1 cana plina cu orez brun
- 1/2 ceapa alba, 1/2 ceapa rosie, frunzele de la o ceapa verde
- 1 morcov
- 300gr ciuperci (eu am folosit o conserva)
- 4 catei de usturoi
- ulei de masline pentru calit
- sos de soia
- sare
- apa
Mod de preparare
E prima data cand folosesc orez brun. L-am pus la inmuiat de seara, dar sincer... nu s-a intamplat nimic. Tot 45min a stat pe foc mancarea pana a fiert orezul :))
[Pe foc mic]
Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in cateva linguri de ulei, iar cand devine sticloasa adaugam morcovul. Lasam sa se caleasca putin si morcovul, apoi turnam 1 cana de apa calduta si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul a fiert, adaugam ciupercile taiate mai marunt si lasam sa se moaie si ele.
Apoi punem orezul, condimentam cu putina sare si turnam apa calda peste, putin mai multa decat cata trebuie sa il acoperim. Lasam pe foc pana cand orezul se umfla si nu mai e tare, verificam si completam mereu cu apa daca mai trebuie.
Spre final, adaugam usturoiul zdrobit si cateva linguri de sos de soia si mai lasam sa fiarba putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|