Orez cu creveti

Postat de anaiordan in Fructe de mare
1 Aug 2009 | 12711 vizualizari
Orez cu creveti

Din nou o reteta greceasca delicioasa.

Ingrediente

  • 750 grame creveti
  • 2 cani mici cu orez cu bob lung
  • o jumatate ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica taiata marunt
  • 1 ceapa mica intreaga
  • un sfert de telina
  • 1 lingura bulion
  • ulei de masline
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.

Se pune apa la incalzit cu ceapa intreaga si sfertul de telina si putina sare. Teoretic daca luati creveti proaspeti puneti si crevetii la fiert cu apa si legumele pentru 10 minut emaxim, sa devina portocalii. Eu daca am avut crevetii semifierti amm lasat apa cu legumele sa clocoteasca si i-am mai pus atunci 5 minute. Dupa asta se scot crevetii si pastreaza la cald, si apa nu se arunca se pastreaza si ea.

Se pune la calit in ulei de masline, in cratita ce urmeaza a se folosi la orez, ceapa tocata marunt si se tine pe foc pana devine sticloasa. Se adauga cele doua canute de orez si pentru fiecare cana de orez se pun 2 cani si jumatate din apa in care au fost opariti crevetii, daca nu ajunge apa aceea completati cu apa calduta. Tot acum se adauga si lingura de bulion si ardeiul taiat cubulete.

Dupa 10-15 minute de fiert la foc mediu se adauga 2/3 din creveti (sau toti..eu am oprit cate 2 creveti pt fiecare persoana pt decor) si se lasa in continuare la fiert pana ce orezul este aproape gata, sa fie un pic tare la mijloc. Daca mai ramane zeama nu este nici o problema deoarece orezul cat va mai sta in cratita va mai trage din apa.

Se serveste cald, chiar un pic fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam...

Citeste continuarea

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Postat de mihaelar63

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2009, 16:11
Daca e cu fructe de mare, e preferatul meu! imi plac mult astfel de mancaruri!
la 13.05.2011, 16:14

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking