Ingrediente
- 125 g orez integral
- un piept de gaina
- o ceapa
- 2 fire usturoi verde
- 1 ardei rosu
- o lingura untura de pasare
- o legatura patrunjel proaspat
- 2-3 linguri de vin alb sec
- cimbru
- curry
- sare
- piper mozaic proaspat rasnit
Mod de preparare
In vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc toate cu putin vin alb sec.
Carnea se taie cubulete si se fierbe pana este aproape gata, eu am fiert-o 40 minute, fiind gaina de la tara, deci mai tare.. apoi adauga carnea, optional o lingura de untura de pasare pentru un plus de gust si se acopera cu supa obtinuta la fierberea carnii.
Se condimenteaza cu cimbru, piper mozaic proaspat rasnit, putin curry si sare, apoi se pune la cuptor pana cand orezul este gata.
Se presara patrunjel tocat de-asupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez integral cu gaina, in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|