Orez integral cu gaina, in vas de lut

Postat de ANCA in Pui
25 Apr 2010 | 11895 vizualizari
Orez integral cu gaina, in vas de lut

In ultimul timp,folosesc tot mai des vasele de lut si yenna la cuptor, mancarurile ies delicioase! Acest vas il am din Grecia si este pentru 2 portii.

Ingrediente

  • 125 g orez integral
  • un piept de gaina
  • o ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei rosu
  • o lingura untura de pasare
  • o legatura patrunjel proaspat
  • 2-3 linguri de vin alb sec
  • cimbru
  • curry
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit

Mod de preparare

In vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc toate cu putin vin alb sec.

Carnea se taie cubulete si se fierbe pana este aproape gata, eu am fiert-o 40 minute, fiind gaina de la tara, deci mai tare.. apoi adauga carnea, optional o lingura de untura de pasare pentru un plus de gust si se acopera cu supa obtinuta la fierberea carnii.

Se condimenteaza cu cimbru, piper mozaic proaspat rasnit, putin curry si sare, apoi se pune la cuptor pana cand orezul este gata.

Se presara patrunjel tocat de-asupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez integral cu gaina, in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca de cartofi cu varza si carne

Postat de AdrianUdrea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...

Citeste continuarea

Șnițele din piept de pui marinat

Postat de AndrutzaP

Șnițele din piept de pui marinat

   Acest mod de pregatire necesita putin mai mult timp deoarece trebuie marinata carnea. Sosul in care se va marina carnea se face astfel: mustarul se amesteca cu sosoul worcester si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 19:28
foarte bun .... si interesanta ideea cu vasul de lut, cred ca trebuie sa il folosesc si eu mai des....
la 25.04.2010, 20:57
eu nu am vas din asta, trebuie sa-mi iau si eu, cred ca toate mancarurile pregatite in el ies delicioase
la 25.04.2010, 21:29
si eu folosesc orez integral si imi place tare mult.......................
la 25.04.2010, 21:33
musai vas de lut, Pusik, o sa vezi! sarmalele sunt de mare exceptie facute in el, la fel ardeii umpluti!
la 25.04.2010, 21:37
anca sunt convinsa, inca mai dau tarcoale pe aici poate il pune bucataras in camara cu surprizeapp vasul de lut este acelasi cu vasul roman?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking