Osso Bucco

Postat de alice_ciobanu in Vita
23 Aug 2012 | 15092 vizualizari
Osso Bucco

Rasfoind Enciclopedia Culinara, carte pe care am primit-o in cadrul campaniei Cartea calatoare de la editura All (vin si cu recenzia cartii maine-poimaine) am dat peste Osso Bucco. Stiam reteta asta, am auzit numai de bine, descrieri suculete, ti se topeste in gura..etc etc....dar tot timpul mi-am zis mie insami :P "e vita, frate! no way!!!" Recunosc cinstit nu sunt fan vita, nici macar fanul ala cu numarul 3333333.... adica never ever vita! dar dupa cum vedeti e adevarata chestiunea aia care incepe sau se termina? cu never say never ...so.... iata-ma azi ca vin in fata dvs. si pe masa sotului meu :)) cu Osso Bucco. Sa va povestesc cum e? Pai e asa: ....e demential de suculent, abia astepti sa te arunci in farfurie de cum o vezi,.... vita n-are gustul ala "strange" :D, nu e tare ca cizma de-o pui pe ploaie la arat, ....e ceva... e ceva ce lasa urme adanci papilelor gustative si atunci cand vei avea suta de ani si vine sa te vada acel cineva cu coasa ii poti rinji in fata zicand: "hei bine-ai venit cucoana.... ia-ma ca n-am trait de pomana".

Ingrediente

  • (pentru 2 pers)
  • 2 bucati mari de rasol de vita cu os, frumoase :P
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 800 ml supa de vita
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina mare
  • o bucata de telina
  • 2 cepe
  • o lingura de unt
  • 300 gr rosii
  • faina de grau
  • 1 frunza dafin
  • busuioc
  • cimbru
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • pentru gremolata:
  • coaja de lamaie
  • patrunjel proaspat tocat marunt
  • un catel mic de usturoi

Mod de preparare

  Asa... incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le condimentati cu sare si piper proaspat macinat si apoi le treceti prin faina. Rumeniti-le in uleiul incins, pe fiecare parte, dupa care le scoateti si le pastrati la cald. 

    In cratita in care le-ati rumenit adaugati untul. Puneti ceapa tocata marunt, morcovul, telina, patrunjelul radacina, toate taiate bucati grosute. Caliti-le pana se inmoaie putin si devin aurii. Turnati supa si vinul si lasati sa dea in clocot. 

     Adaugati bucatile de carne, frunza de dafin, busuiocul si cimbrul. Apropo... toate astea si multe, multe alte condimente gasiti la preturi faine pe afaf.ro. 

     Acum... dati focul la mediu spre mic, si lasati asa cam vreo ora. Pregatiti-va cu multa rabdare... e o mancare care dureaza ceva-ceva. Dupa ce trece ora aia :P veti pune rosiile tocate si veti mai lasa la fiert totul cam o ora o ora jumate, depinde de carnita cat de tanara a fost vacuta :)) si cat de repede se inmoaie. Dar... merita toata asteptarea... parol! si fiti pregatiti... vi se va umple casa de arome suculente si superbe! 

    Gremolata se face in felul urmator: pisati usturoiul, tocati patrunjelul, razuiti fin coaja de lamaie.... amestecati totul si dati deoparte.

    Serviti-o calda pe farfurii incalzite, alaturi de un pufos piure de cartofi, presarat totul cu gremolata pregatita dinainte. Merge bine si cu mamaliguta moale si calda... polenta :)) sau cu risotto..... fiecare dupa cum doreste.

    Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Bucco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Osso bucco milanez

Postat de medioto59

Osso bucco milanez

Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...

Citeste continuarea

Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş

Postat de diaconta

Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane in interior pe parcursul fierberii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2012, 20:39
ce bine arata
la 23.08.2012, 20:48
foarte interesanta reteta!cred ca are un gust minunat
la 23.08.2012, 20:49
Delicios! Am savurat si FB
la 23.08.2012, 21:36
Chiar daca e asa tarziu tot as servi putin!
la 23.08.2012, 22:08
am ras sa lesin de prezentare: "e demential de suculent, abia astepti sa te arunci in farfurie de cum o vezi"

faina intr-adevar

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking