Asa... incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le condimentati cu sare si piper proaspat macinat si apoi le treceti prin faina. Rumeniti-le in uleiul incins, pe fiecare parte, dupa care le scoateti si le pastrati la cald.
In cratita in care le-ati rumenit adaugati untul. Puneti ceapa tocata marunt, morcovul, telina, patrunjelul radacina, toate taiate bucati grosute. Caliti-le pana se inmoaie putin si devin aurii. Turnati supa si vinul si lasati sa dea in clocot.
Adaugati bucatile de carne, frunza de dafin, busuiocul si cimbrul. Apropo... toate astea si multe, multe alte condimente gasiti la preturi faine pe afaf.ro.
Acum... dati focul la mediu spre mic, si lasati asa cam vreo ora. Pregatiti-va cu multa rabdare... e o mancare care dureaza ceva-ceva. Dupa ce trece ora aia :P veti pune rosiile tocate si veti mai lasa la fiert totul cam o ora o ora jumate, depinde de carnita cat de tanara a fost vacuta :)) si cat de repede se inmoaie. Dar... merita toata asteptarea... parol! si fiti pregatiti... vi se va umple casa de arome suculente si superbe!
Gremolata se face in felul urmator: pisati usturoiul, tocati patrunjelul, razuiti fin coaja de lamaie.... amestecati totul si dati deoparte.
Serviti-o calda pe farfurii incalzite, alaturi de un pufos piure de cartofi, presarat totul cu gremolata pregatita dinainte. Merge bine si cu mamaliguta moale si calda... polenta :)) sau cu risotto..... fiecare dupa cum doreste.
Pofta buna!