Ingrediente
- 1500 ml apa
- 1200 g orez
- 10 copanele de pui
- 600 g carne de porc (macra)
- 250 g amestec de fasole verde cu boabe de fasole alba
- 130 ml ulei
- 3 cubulete de knorr
- 1 ardei gras rosu
- 7 catei de usturoi
- 2 lingurite sare
- piper
- sofran
Mod de preparare
Facem focul cu lemne(nu cu carbuni) apoi asezam suportul special pentru tigaia de paella.
Punem tigaia pe foc, apoi adaugam uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam carnea si presaram sarea deasupra.
Amestecam pentru ca aceasta sa se rumeneasca uniform.
Dupa ce carnea s-a rumenit usor, adaugam ardeiul gras taiat bucatele, fasolea verde si boabe, cateii de usturoi intregi dar decojiti si lasam sa se rumeneasca usor.
Adaugam apoi apa pentru a nu se arde legumele, cubulete de knorr, orezul, putin piper si sofran (cat sa se ingalbeneasca orezul).
Lasam sa fiarba pana scade apa iar orezul este fiert.
Lasam 10-15 minute sa se racoreasca, apoi servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu carne de pui si porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|