Paine de casa bogata in fibre

Postat de pushaa in Piine
29 Dec 2013 | 6734 vizualizari
Paine de casa bogata in fibre

Este pentru prima data cand fac aceasta paine si este foarte buna si sanatoasa.

Ingrediente

  • 1.5 kg faina alba
  • 300 gr tarate de grau
  • 100 gr seminte de floarea soarelui crude
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 1 lingura seminte de in
  • 70 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 l apa calduta
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cerne faina intr-un vas incapator. Adauga sarea, taratea, fulgii de ovaz si semintele. Amesteca drojdia cu o lingura de zahar si putina apa calduta, pana ce este complet omogenizata. Se face loc la mijloc si se pune drojdia.

Adaugam apa, dar nu toata odata ci treptat in timpul framantarii. Dupa ce il framantam bine adaugam uleiul si mai framantam putin pana cand aluatul devine moale si elastic, si nu se lipeste de mana Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un servet curat, intr-un loc cald, circa 30 de minute. In acest timp coca trebuie sa-si dubleze volumul. Dupa ce a dospit o punem in tavi (mie mi-au iesit 4 tavi mai micute), si o mai lasam 10/15 minute sa mai creasca putin inainte de a o baga in cuptor. Bagam tavile in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit cam 1 ora.

Cand o scoatem din cuptor o ungem cu putin ulei si o acoperim cu un servet pentru a se inmuia coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa bogata in fibre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Batoane de post, cu mac

Postat de RODIMUR

Batoane de post, cu mac

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu lapte batut si parmezan

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2013, 21:43
buna
la 29.12.2013, 21:43
Ce faina este! LIKE!
la 29.12.2013, 21:45
la 29.12.2013, 21:46
tare buna!
la 29.12.2013, 21:47
Tare buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking