Paine de secara in automatul de paine

Postat de danakarin in Piine
18 Ian 2013 | 3917 vizualizari
Paine de secara in automatul de paine

Anul trecut de ziua mea am primit masina de paine, firma Unold, de care sunt foarte incantata! O folosesc in diferite ocazii, dar cel mai des prepar paine, o programez peste noapte si imi place sa ma trezesc dimineata in mirosul de paine poraspata. Si de cand am o carte de retete special pentru masina, nu am dat gres cu nici una din retetele astea. Pentru cei ce se descurca in germana, o recomand fara rezerve. Mrrjam Beile, Brotbacklust, editira Ulmer.

Ingrediente

  • 250 ml apa calduta
  • 15 g de ulei ( o lingura si 1/2)
  • 75 g de maia ( Sauerteig)
  • 250 g faina de grau
  • 200 g faina de secara
  • 10 g de sare
  • 10 g de zahar
  • o lingurita si 1/2 de drojdie uscata

Mod de preparare

Am turnat prima data apa calduta, apoi toate celelalte ingrediente,5n cuva masinii, cele uscate la urma caci drojdia uscata nu trebuie sa intre in contact direct cu apa, altfel painea nu creste asa. Maiaua se gaseste aici gata de cumparat, dar daca vreti o puteti face acasa singuri dupa indicatiile Codrutei in blogul ei:" Apa, faina, sare". Timpul de pregatire ales pe display a fost de 3 ore si 20 de min. Eu am programat masina peste noapte, si dupa ce a fost gata am lasat-o in cuva pana la semnalul sonor. Daca nu aveti automat, din ingredientele insirate puteti framanta un aluat. Gustul este excelent! 

La painea inchisa la culoare, nemtii spun " Dunkelbrot" este necesara adaugarea de maia, asa numitul Sauerteig,  pentru ca faina de secara este mai grea, nu creste asa bine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara in automatul de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

Postat de AlexTeacher

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator; Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2013, 07:45
Neaţa Dana! Ce dimineaţă frumoasă, cu pâine proaspătă.
la 18.01.2013, 07:50
Tare buna painica ta!
la 18.01.2013, 07:54
Buna painica
la 18.01.2013, 08:11
Hei, ce matinale sunteti! Multzumesc dragelor!
la 18.01.2013, 08:12
Buna dimineatza, Gabi, multzumesc pentru promptitudine

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking