Paine decorativa " Cosite"

Postat de RuxyRux in Piine
4 Feb 2011 | 5431 vizualizari
Paine decorativa  " Cosite"

O paine incredibil de pufoasa cu o coaja crocanta dar in acelasi timp moale, cu gust aromat datorita uleiului de palmier, decorativa foarte zic eu...o incantare pentru masa de zi cu zi nu numai pentru cea de sarbatoare...( reteta personala)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 4 linguri ulei de palmier( neaparat)
  • 300 ml apa calduta( nu fierbinte) plus o lingura plina de apa
  • 1 lingurita si 3/4 sare
  • o lingura zahar
  • un plic drojdie uscata
  • doua linguri lapte
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

1. Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia , deasupra zaharul, apoi uleiul si incepem sa framantam adaugand cate putina apa pana o punem pe toata.

 2. Nu framantam mult, doar cat sa obtinem un aluat elastic si moale.

3. Acoperim cu o folie si un servet curat si lasam la dospit o ora pana isi dubleaza volumul.

4. Rasturnam aluatul pe masa de infainat si modelam trei snururi lungi de  aprox. 50 cm.

5. Le impletim ca pe cosite.

6. Rupem capetele si indreptam cositele care formeaza un arc de cerc.

7. Asezam cositele pe hartie de copt direct in vasul de paine( eu am folosit vasul roman rotund)

8. Din capete facem o biluta de aluat pe care o impartim in trei snurulete mai mici pe care le impletim din nou ca pe cosite.

Le asezam sub cositele mari.

9. Lasam la crescut la loc cald acoperind vasul  cu un servet.

10. Cand au crescut pana in buza vasului ungem cu lapetele( caldut) amestecat cu galbenus si dam la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute. In functie de cuptor daca inca nu etse coapta reducem temperatura la 180 grade si ma lasam inca zece minute.

Servim cu mare placere dupa ce am lasat la racit pe un gratar...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine decorativa " Cosite"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Covrigi de casa

Postat de momo121

Covrigi de casa

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Paine cu masline si cascaval

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si cascaval

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 01:15
Foarte frumoasa...felicitari
la 05.02.2011, 08:11
Buna dimineata!!!
Grozava painica ta!
ps. mor de dragul avatarului tau , sunt florile mele preferate.
la 05.02.2011, 09:32
asta ar fi perfecta pe masa de Pasti foarte frumos impletita n-am incercat niciodata uleiul de palmier,e bun?
la 05.02.2011, 09:34
Adina, multumesc mult
la 05.02.2011, 09:35
Gabytza, si preferatele mele multumesc

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking