Paine fantastica cu cartofi

Postat de nadina73 in Piine
4 Aug 2010 | 5042 vizualizari
Paine fantastica cu cartofi

este dupa retata lui SYLVIA ,si tin sa zic ca eu fac paine saptamanal dar cu cartofi nu am incercat pana acuma,iar cand am vazaut retete lui Sylvia am zis ca trebuie sa incerc aceasta reteta,iar rezultatul este fantastica sincer chiar nu am cuvinte,vorba lui bebe "tu faci paine de ceva timp dar ca asta chiar nu ti-a iesit niciuna pana acuma"este grozava sincer tocmai de aceea am si denumito "fantastica" Sylvuia multumesc tare mult

Ingrediente

  • 1/2  cana cartofi
  • 1 cana de lapte(sau 1/2 cana apa de la cartofi si 1/2 cana lapte)
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingura zahar
  • 1,5 lingurita de sare
  • 3 cani de faina
  • 2 cuburi de drojdie(40g)

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati si taiati cubulete,apoi se zdrobesc ca si pt pireu de cartofi.

Se pun toate ingredietele in masina de paine si se lasa la programul de framantat dospit.

Cand aluatul e despit se scoate si se da forma dorita se pudreaza bine cu faina alba si se pune intr-o tava unsa putin cu ulei,se lasa sa mai creasca putin la caldura 20 minute,dupa care se da vasul la cuptor pentru 30-35 minute la 170 grade.

Este o paine grozava eu fac saptamanal paine dar cu siguranta de acum inainte va fi retata mea  de baza ,o paine moale,pufoasa...............merita sa o incercati

Multumesc Sylvia tare mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fantastica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciabatta cu masline

Postat de katty

Ciabatta cu masline

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...

Citeste continuarea

Painici impletite, pufoase, cu lapte

Postat de comanligia

Painici impletite, pufoase, cu lapte

Am facut maiaua,am amestecat drojdia cu lingurita de zahar si putin lapte si am frecat pana sa incorporat toata drojdia.Doamna Laura Laurentiu a folosit un alt procedeu si anume:a pus tot laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2010, 01:30
sylvia dupa mintea mea as fi mancat-o singura,nici nu mi-am inchipui ca iasa asa de pufoasa ,moale ,gustoasasuper buna ,de acum cred ca numai asa o sa fac paineamultumesc sylvia
la 04.08.2010, 06:27
Avantajul ca saptamana asta sunt de dimineata la servici e ca am ajuns prima la painica ta si pot sa pap cat vreau
la 04.08.2010, 08:37
Mai inainte jumari proaspete, acum painica buna Vreti sa fac inundatii ?
Minunat arata painica ta Dar oare coapta in masina de paine, nu se poate ca eu nu pornesc cuptorul pe caldura asta....
la 04.08.2010, 08:38
Arata foarte bine ,dar mi se pare cam multa drojdie
la 04.08.2010, 09:18
Nadina,tot ce iese din mainile tale e fantastic! Vreau si eu o felie pufoasa!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking