Pâine Navajo cu pui

Postat de articook in Piine
14 Iun 2010 | 7166 vizualizari
Pâine Navajo cu pui

{Painea aceasta e un fel de paine indiana, Navajo. Dar putin diferita, Navajo e prajita in ulei iar aceasta se poate face pe gratar sau pe plita si e putin mai groasa. Poti sa o servesti cu orice, cu o salata, impreuna cu o supa sau cum am facut eu, cu gratar de pui si cascaval. Iar daca nu vrei sa mananci carne, pregateste o omleta buna pe care sa o servesti cu painea Navajo.}

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita condimente din plante uscate {patrunjel, rozmarin, cimbru}
  • 6 linguri de ulei
  • 150 ml apa calda

Mod de preparare

Din aceasta compozitie ies 10 bucati. Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi} Adauga uleiul {se poate folosi ulei de masline sau de floarea soarelui}, amesteca si pe urma fa in mijloc un loc cu o lingura pentru a turna apa. Cu o furculita ia incet din faina de pe margini, continua sa amesteci pana cand se formeaza o compozitie omogena.

Dupa ce devine tare aluatul, ia-l din vas si framanta-l cu mana pe o suprafata din lemn, data cu faina. Daca aluatul e prea moale, adauga putina faina sau apa daca e prea tare. Dupa vreo 5 min. dupa ce e bine framantat, pune aluatul inapoi in vas si acopera-l cu un prosop. Lasa-l 15 minute sa stea la cald. Apoi imparte aluatul in 10 parti egale, si framanta fiecare bucata de forma unei mingi. Da-te cu putin ulei pe palme si modeleaza aluatul, pana cand este gros de 1 cm. Pune o tigaie de clatite la incalzit, sau una care e mai groasa. si pune painile la prajit, nu trebuie sa folosesti ulei.

Prajeste-le pe ambele parti la fel, painile sunt gata cand s-au copt si in interior. Eu le-am lasat la foc mic mai mult de 10 min. E important sa folosesti o tigaie buna pentru a nu se arde iar daca se prajesc lent si la foc mic, se vor coace si in interior. Se servesc calde, sau se pot reincalzi.

Pentru gratarul de pui e nevoie se sare si piper pentru a condimenta pieptul de pui felii, apoi puneti 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie de gratar si prajiti puiul pe ambele parti pana cand are o culoare aurie. Se taie o paine navajo in 2, apoi pune puiul si o felie de cascaval si se serveste imediat.

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine Navajo cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Harsha-mini paini marocane (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Harsha-mini paini marocane (reteta video)

    Intr-un bol mare adaugati gris si opriti cam 50g din gris ca sa-l folositi mai tarziu , peste gris adaugati zahar,praf de cop si sare. Amestecati bine toate aceste...

Citeste continuarea

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2010, 17:43
eu as papa doar paine k imi place mult sau cum se zice la tara turte
la 14.06.2010, 17:47
atunci trebuie sa incerci reteta asta! ii rapida...si ies asa de bune......

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking