Paine rapida cu cartofi

Postat de divainbucatarie in Piine
19 Ian 2011 | 6013 vizualizari
Paine rapida cu cartofi

Ingrediente

  • 250 g cartofi fierti
  • 100 ml apa calduta
  • 320 g faina
  • 1 lingurita smantana
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Pentru inceput pasam cartofii fierti. Adaugam apa calda si smantana, apoi pasam pana iese o crema. Punem peste pireul de cartofi faina pe care am amestecat-o cu sare si drojdie.Framantam aluatul bine. Va ramane putin lipicios. Presaram putina faina si il lasam sa dospeasca cam 30 de minute intr-un loc cald.

Cand aluatul este crescut (isi dubleaza volumul), il mai framantam inca 2 minute pe o suprafata preasarata cu faina. Formam o paine rotunda de aluat pe care o asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem painea in cuptorul preancalzit la 220°C pentru 20 de minute, apoi scadem temperatura la 200°C pentru alte 30 de minute. Cand o scoatem din cuptor daca dam cu degetul in ea trebuie sa sune a gol. Atunci este coapta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu secara, lapte si untura

Postat de mihaelar63

Paine cu secara, lapte si untura

 Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura . Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul . Dupa 15...

Citeste continuarea

Paine impletita, cu mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Paine impletita, cu mix de seminte

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2011, 15:11
buna painea cu cartofi
la 19.01.2011, 15:15
Paine ardeleneasca
la 19.01.2011, 15:20
e super super
la 19.01.2011, 15:23
buna
la 19.01.2011, 15:25
am venit dupa miros

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking