Paine speciala de Paste

Postat de adnia in Piine
5 Mai 2013 | 3883 vizualizari
Paine speciala de Paste

Nu puteam lasa Pastele sa treaca fara ceva special pregatit cu drag, desi am avut o viteza mai ceva ca Speedy Gonzales:)

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 1 kg faina alba
  • -550 ml apa
  • -150 ml lapte
  • -2 pliculete drojdie
  • -2 linguri sare
  • -1 lingura zahar
  • -75 ml ulei de masline
  • -mix de seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, in si susan--acest mix este nelipsit din bucataria mea, deoarece reprezinta o sursa buna de fibre si Omega 3, Omega 6)
  • -1 ou batut, pt. uns aluatul

Mod de preparare

Din toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore).

Acum avenit momentul sa scot aluatul din bolul in care crescuse si sa-l framant din nou pe planseta, adaugandu-i si semintele, putin, cate putin. Dupa ce am incorporat bine semintele, am rupt o biluta de aluat, pe care am lasat-o sa se odihneasca putin.

Intre timp, n-am stat degeaba..si am trecut la intinderea restului de aluat intr-o foaie , pe care am transferat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Am facut acest lucru ca sa-mi fie mai usor la modelat. Am taiat aluatul in asa fel incat sa-i formez "petalele", noua la numar (adica a, taiat cu cutitul bine ascutit petalele, dar mijlocul l-am lasat intreg). Acum, fiecare petala a fost din nou taiata in 3. Am inceput sa impletesc fiecare din cele 9 petale, obtinand in final o floare cu petalele impletite (capatul impletiturii l-am indoit usor sub fiecare petala, ca sa iasa usor rotunjite). A venit si randul bilei de aluat puse deoparte sa fie impartita in trei bucati, pe care le-am transformat in mici suluri. Le-am impletit si pe acestea, obtinand o bentita frumoasa, pe care am asezat-o sub forma de cerc in mijlocul florii obtinute anterior. Am pesulat aluatul cu putin ou batut si am presarat cateva seminte, apoi am dat la cuptor la foc domol, pana a trecut testul scobitorii. Am pensulat apoi cu restul de ou batut ( cu ocazia asta am prins si semintele bine de crusta) si am mai lasat la cuptor inca 5 minute.

Am scos la racit pe un gratar, apoi am dus painea pe masa de sarbatoare, alaturi de cozonac si ouale rosii.

Enjoy!

P.S. modul de impletire al painicii l-am gasit pe internet..il atasez si pe acesta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine speciala de Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine

Postat de caroline

Paine

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor.  Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) . Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de Oana

Chifle pufoase

Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 16:43
la 05.05.2013, 16:44
Ma zapacesti cu impletiturile astea,foarte tare..
la 05.05.2013, 17:00
la 05.05.2013, 17:03
super arata!
la 05.05.2013, 17:14

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking