Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

Postat de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri
2 Apr 2012 | 8593 vizualizari
Pampushki  (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

Pampushki sunt un soi de plăcinte...Ce mai mâncam când eram mici...

Ingrediente

Aluat
  • 1 kg făină;
  • drojdie proaspătă (2 cubuleţe);
  • 30 g unt;
  • 3 lg iaurt;
  • 2 lg smântână;
  • 2 lg zahăr;
  • 3 ouă;
  • 100-150 mL lapte cald;
  • sare.
Umplutura
  • 300 g telemea de vacă;
  • 300 g brânză proaspătă de vaci;
  • 2 ouă.
Decor
  • 2 ouă + 3 lg de smântână (pentru uns);
  • 1 lg zahăr + 1 plic zahăr vanilat Bourbon.

Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald. După 15 minute se omogenizează totul, se adaugă lapte călduţ cât să se formeze aluatul (eu am pus cam 100 mL de lapte). Se acoperă şi se lasă la dospit, timp de 1 oră. 

Se întinde tot aluatul, pe lung, se pune umplutura (telemea şi brânza de vaci + ouă), se lipesc marginile, se taie şi se pune în tavă.

Se acoperă tava şi se lasă timp de 15-20 minute să "se odihnească" :)).

Se coc la foc mic, timp de 1 oră.

 

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Postat de Patricia_Iordache_79

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...

Citeste continuarea

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Postat de rocsi_1612

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmentul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 22:58
foarte bune
la 02.04.2012, 23:04
adica putem sa mancam si daca ne-am facut ....mari?
la 02.04.2012, 23:46
Da, da! Puteti...
la 03.04.2012, 09:04
bine,ca asa ne facem si mai ....mari
la 03.04.2012, 09:18
bun,bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking