Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!

Postat de gaby_d in Dulciuri
7 Feb 2012 | 7233 vizualizari
Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!

Usoara dar aromata, simpla dar sofisticata - Adinuta! :)) La multi ani!

Ingrediente

  • 150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
  • 150 ml frişcă îndulcită
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 12 gr gelatină
  • capşuni şi miere pentru sos

Mod de preparare

Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.

Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.

Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!) Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă. Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.

Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme. Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Melcisori cu nuca si piersici

Postat de timea

Melcisori cu nuca si piersici

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut...

Citeste continuarea

Baclava

Postat de AlexTeacher

Baclava

Amestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu; Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop; Opriti focul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2012, 00:12
La multi ani Adinutei si pupici Gabytzei pentru acest gest minunat
la 07.02.2012, 00:13
La multi ani Adinuta!
la 07.02.2012, 00:14
DELICIOS,LA MULTI ANI ADINUTA
la 07.02.2012, 00:15
ce-i aici....imi faci si mie de ziua mea??? daca nu o pun pe Miha,ca ea nu ma refuza ,la multi ani din nou Adinei
la 07.02.2012, 00:16
... am uitat ca-i 7 ... si am deschis din intamplare sa vad ce mai e pe-aici si vad aceasta minunatie, prima pe lista ... te-as suna sa-mi auzi emotia. Gaby drag, foarte drag m-am pus pe plans ... te iubesc si-ti multumesc!! Na, uite ce-mi faci ... ma uit la un monitor si ma smiorcai. Am zis ca te iubesc, nu?

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking