Ingrediente
- 900 g piept de pui
- 3 cepe
- 1 cutie de rosii cuburi/4 rosii
- 1 ardei gogosar
- 50 ml ulei
- sare , piper , boia dulce/iute dupa gust
- 2 foi de dafin mici
- 2 oua
- 50 g unt
- 150 g faina
- sare si piper
- marar (optional)
- patrunjel (optional)
Mod de preparare
Se spala legumele , se curata si se taie marunt , la fel si pieptul de pui . Intr-o tigaie/cratita se incinge uleiul si se prajeste pieptul pe toate partile , se adauga si ceapa si ardeii si se calesc impreuna . Se adauga rosiile , , condimentele , putina apa calduta si se lasa la foc molcom pana sunt patrunse atat carnea , dar si legumele . In acest timp se pregatesc galustele : ouale se bat bine cu-n praf de sare si piper , se adauga untul topit si racit , apoi faina , fara a se face cocoloase si-n final mararul , obtinandu-se o compozitie potrivita (daca este destul de tare , galustele nu vor mai fi pufoase) . De obicei , acestea se fierb separat intr-o oala cu apa sarata , dar eu prefer sa le adaug direct in papricas si sa fiarba acolo , dar mare grija ... focul tre' sa fie foaaarte mic , altfel toate galustele se vor imprastia ; dupa 10' , cu grija le-am intors si pe partea cealalta , ptr a fi bine patrunse . Se lasa toate ingredientele sa-si imprumute gusturile si se adauga un pic de patrunjel (optional) , oprindu-se focul .
Cam asta-i tot . Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|