Parfe in trei culori

Postat de gaby_d in Dulciuri
28 Apr 2010 | 6575 vizualizari
Parfe in trei culori

multumesc frumos, Ina!!!

Ingrediente

  • 9oua
  • o cana zahar
  • 3linguri cacao
  • 3plicuri zahar vanilat
  • 3pliculete ness
  • nuca macinata
  • 500 ml frisca
  • un praf sare

Mod de preparare

Se separa gabenusurile de albusuri

Se repartizeaza galbenusurile in 3vase (cate 3,logic:))

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul

Frisca se mixeaza pana capata  consistenta

In cele trei vase in care am repartizat galbenusurile adaugam asa

1. zaharul vanilat+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din catitatea de frisca

2. nessul+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din cantitatea de frisca

3. cacaoa+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 cantitatea de frisca

Se amesteca usor in fiecare apoi se aseaza in ordinea 3/2/1-intr-un vas incapator

Intre straturile de inghetata punem nuca si alune(eu am pus doar nuca)

Se introduce vasul la congelator

Va rezulta o inghetata aromata. cremoasa , fara aschii de gheata.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rasucita cu mac

Postat de Sim0naWorld

Rasucita cu mac

Mai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de Bucataras

Cozonac fara framantare

Cerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2010, 09:31
e pt mine? ca tare imi place...furculite nu ai inca,asa ca merg sa imi iau
la 28.04.2010, 09:32
la 28.04.2010, 09:33
yamii ,stii ca fac si eu azi?
ador inghetata .Arata super
la 28.04.2010, 10:52
Vine vara, vin caldurile ..............taman buna o portie de inghetata....................
la 28.04.2010, 10:54
Ce bun,imi place mult.Si ca sa pot manca mai multa,vin si cu cele 5 furculite.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking