Ingrediente
- Blat 1:
- 6 oua
- 6 lg zahar
- 4 lg faina
- 2 lg cacao
- 1 praf de copt
- Blat 2:
- 7 albusuri
- 12 lg zahar
- 1 zahar vanilinat
- 2 lg faina
- 2 lg cocos
- 1 lgt esenta de migdale
- 1 lgt praf de copt
- Crema:
- 7 galbenusuri
- 1c zahar
- 100ml lapte
- 400gr unt
- 100gr ciocolata amaruie maruntita
Mod de preparare
Blat 1:
Ingredientele pentru primul blat se impart in 2 cantitati egale din care coacem pe rand 2 foi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana capata luciu. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi incorporam amestecul de faina, cacao si praf de copt, in ploaie.
Blat 2:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 ture, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare, pana cand compozitia se tine bine de palete. Punem esenta de migdale, iar la final, faina, praful de copt si cocosul combinate in prealabil se incorporeaza cu o lingura mare, amestecand de jos in sus.
Crema:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, apoi se omogenizeaza cu laptele si se pune pe baie de aburi. Amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa. Dupa ce o luam de pe foc, o lasam sa se raceasca si incorporam untul (din care am scos apa!) si ciocolata maruntita.
Asamblare:
Blat1 + 60% crema + blat2 + 40% crema + ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|