Ingrediente
- 1,5 kg pastai
- 4 cepe micute
- 2 morcoviori
- 3 rosii bine coapte sau 1 ct de pulpa de rosii
- sare si un piculet de concentrat de legume
- patrunjel
- marar
- 1 capatana de usturoi
- 50 ml de ulei
Mod de preparare
Intr-o oala am dat la fiert pastaile spalate , fara codite si rupte-n mai multe segmente , ptr a micsora timpii de inabusire .
Intr-o cratita am calit ceapa taiata destul de marisoara in ulei si cateva linguri de apa , cu un pic de concentrat de legume ; a urmat la calit si morcovul dat pe razatoarea mare si o parte din usturoi , feliat si el . Cand toate s-au inmuiat , am adaugat si pastaile si-am lasat totul la NADUSIT , sub capac fest , deci la foc foarte mic . Cand toata bunatatea de mancare este pe 3/4 gata , am aruncat in ea si cateva rosii despielitate ptr formarea sosului . Am adaugat si restul de usturoi , am potrivit de sare , ceva piper ptr ca noua ne place , ne place , place , place , mararul si patrunjelul si-am inchis focul . A iesit buna , chiar si fara carne (zic io ... cealalta jumatate a familiei , sigur va stramba din nas ca Samanta ...)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai inabusite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|