Pastai inabusite

Postat de Onesta in Mancaruri de post
5 Aug 2011 | 13853 vizualizari
Pastai inabusite

E vineri si e si postul Sf Marii , asa ca m-am gandit sa fac niste PASTAI NADUSITE , (asa le compatimim noi ) ca tot mi-a trimis mami meu o sacosa MARE cu pastai carnoase si fragede din a doua recolta . Le-am gatit cu ulei , dar cei pacatosi sigur vor vrea ceva carne , langa ... pfffffffffffffffffffffff

Ingrediente

  • 1,5 kg pastai
  • 4 cepe micute
  • 2 morcoviori
  • 3 rosii bine coapte sau 1 ct de pulpa de rosii
  • sare si un piculet de concentrat de legume
  • patrunjel
  • marar
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml de ulei

Mod de preparare

Intr-o oala am dat la fiert pastaile spalate , fara codite si rupte-n mai multe segmente , ptr a micsora timpii de inabusire .

Intr-o cratita am calit ceapa taiata destul de marisoara in ulei si cateva linguri de apa , cu un pic de concentrat de legume ; a urmat la calit si morcovul dat pe razatoarea mare si o parte din usturoi , feliat si el . Cand toate s-au inmuiat , am adaugat si pastaile si-am lasat totul la NADUSIT , sub capac fest , deci la foc foarte mic . Cand toata bunatatea de mancare este pe 3/4 gata , am aruncat in ea si cateva rosii despielitate ptr formarea sosului . Am adaugat si restul de usturoi , am potrivit de sare , ceva piper ptr ca noua ne place , ne place , place , place , mararul si patrunjelul si-am inchis focul . A iesit buna , chiar si fara carne (zic io ... cealalta jumatate a familiei , sigur va stramba din nas ca Samanta ...)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai inabusite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...

Citeste continuarea

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Postat de diaconta

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii. Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt. Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2011, 18:02
Diana servesc cu mare drag,am luat si eu 5-6 pungi de acasa cu mine,le-am primit de la bunica mea draga de 87 de ani
la 05.08.2011, 18:08
asa imi plac si mie cel mai mult
la 05.08.2011, 18:10
@Cris , ai fost acasaaaaaaaaa sa-ti traiasca buni si sa-ti mai dea
la 05.08.2011, 18:10
@Rocsi , ma bucur , draga mea draga
la 05.08.2011, 18:16
Diana am fost la inceputul lui iulie,10 zile ,a fost frumos dar ingrozitor de scurt,mersi mult si te pup tare dulce

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking